Ügyfélszolgálat

Amennyiben technikai problémát észlel, vagy általános kérdése van a szolgáltatással kapcsolatban, használja az ügyfélszolgálati live chat alkalmazást a jobb alsó sarokban. Helpdeskes / supportos kollégáink állank rendelkezésre. Amennyiben hagyományos módon, e-mailben írna nekünk, címezze az info@digitfilm.eu mail címre.

Hol tudom a megvásárolt kódot felhasználni?
Az e-mailben küldött linkre kattintva a kék lejátszás gombbal egy sorban lévő mezőbe kell beírni/bemásolni a kódot, ami “valami-szám-8betűÉsSzám” formátumú. Ezen kívül a lejátszó menüpontban és amennyiben a tartalom tulajdonosa a saját oldalára is beágyazta a lejátszótt akkor ott is elérhető ez a funkció.

Nem indul el a lejátszás
– Lejárt jegy (out:key) hibaüzenet
Ebben az esetben a jegyvásárlás 48 órával a lejátszás előtt történt, a műsort a vásárlástól számítva 48 órán belül el kell kezdeni.
– Érvénytelen jegy (error:key) hibaüzenet
A megadott jegy érvénytelen, rosszul másolták ki, vagy a tartalomtulajdonos visszavonta a műsort. Ez esetben Ön jogosult a jegy visszatérítésére.

Van e lehetőség a jegy visszatérítésére?
Amennyiben nem történik felhasználás, úgy a jegy visszaváltható, melynek mértéke 80%. (20% technikai költség). Visszatérítéshez vegye fel velünk a kapcsolatot a LiveChat alkalmazásban. Amennyiben a tartalomtulajdonos hibájából meghíusúl egy élő adás, úgy a vételár 100%-a kerül visszatérítésre. Ebben az esetben a Digitfilm Teleport e-mailben keresi meg az érintetteket.